Menu

Recepten & Tips

Serveertips

  • Maak gebruik van een braadzak ( ovenbestendig). Hierdoor blijft het hammetjes veel sappiger en bijkomend voordeel is dat je oven mooi schoon blijft. Dat is meegenomen!!
     
  • Let op: de plastic krimpfolie die om het hammetje moet verwijderd worden alvorens het produkt in de braadslede of in een braadzak gaat.
     
  • Culinair: het vocht dat tijdens het bakproces in de braadzak of ovenschaal terecht komt bevat ongelofelijk veel smaakstoffen. Gooi dit niet weg maar roer het door een kant en klare ( warme) saus of maak er zelf een jus van.
     
  • Zelf saus maken: snipper drie sjalotten klein en fruit deze zachtjes aan, blus het geheel af met een scheutje port en bouillon. Laat dit zachtjes inkoken. Voeg op het laatst het vocht uit de braadzak toe en een flinke scheut koksroom. Laat nog even doorwarmen en breng de saus verder op smaak met vers gemalen peper.
     
  • TIP van een werkende gastvrouw!  Bent u voor de feestdagen ook zo druk en heeft u weinig tijd voor boodschappen of geen zin in lange rijen bij overvolle supermarkten? Haal de Bufkes ham en overige ingrediënten voor een fantastisch diner minimaal een week va tevoren in huis! Dat kan zonder probleem met de Bufkes ham die in een krimpfolie verpakt is met een goede THT. Ook de verse aardappelgratin van Bieze of pommes du chez uit de vriezer kunt u vroegtijdig in huis halen. Geniet van de feestdagen en vooral geen stress, bovendien succes verzekerd!!
     
  • Doe het zelf pakket!! Serveer kerstavond of oudjaarsnacht een vers broodje werrem sjink. Bestel een Bufkes ham en bak deze in braadzak volgens recept af. Is de sjink afgebakken, wikkel hem dan even in alu-folie om hem warm te houden. Bak afbakbroodjes af……leg alle ingrediënten klaar: fles party saus, zakje gemengde sla, afgebakken sjink en de vers afgebakken broodjes. Zorg voor een stevige plank en een scherp mes!! Snij de ham in dunnen plakjes…..Snij de broodjes schuin in en verdeel de sla over de broodjes, beleg de broodjes met de dun gesneden warme ham en knijp er naar smaak de overheerlijke party saus overheen.
     
  • Heb je iets te vieren??? Verwen je gasten eens met een heerlijk broodje werrem sjink van Bufkes. Nu zelf te maken!!
     
  • Geef eens een Bufkes ham aan iemand cadeau!! Laat een ham leuk inpakken in een mandje met een fles wijn en een fles party saus. Lekker en heel origineel!!
     
  • Hoe dunner u de ham snijdt…hoe lekkerder!
     
  • Combineer de ham met de welbekende Partysaus, Peper- Stroganoff- of Champignonsaus.
     
  • Verras uw gezin, familie of vrienden met uw eigen Bufkes creatie bij de lunch, borrel of diner.
     
  • Serveer de ham tijdens uw kerstdiner met haricots verts en rozemarijn aardappelpartjes.
     
  • De Bufkes ham combineert uitstekend bij Limburgse Asperges.